Sinioranssi matka playoffeissa

Tappara on edennyt Liigan finaaleihin, se tarkoittaa sitä, että jo 12 joukkuetta on lomilla, enää viimeiset kaksi jäljellä. Tämän kauden playoffit ovat olleet yhdet jännittävimmistä pitkään aikaan. Pelicans ja Lukko pistivät Tapparan koville aiemmilla kierroksilla, eikä kummastakaan sarjasta puuttunut tunnetta. Nyt kaadettavana on Oulun Kärpät, joka takoi runkosarjassa uuden piste-ennätyksen. Haaste on siis kova, mutta ei mahdoton.

 

Tappara aloitti pudotuspelit kotiottelulla Pelicansia vastaan, mihin SO järjesti marssin Takahuhdin koululta.  Ottelussa oli myös tifo, joka esitti kauden tavoitetta, Kanada-maljaa. Ottelu palautti monet helppoa sarjaa odottaneet kannattajat maanpinnalle Pelicansin hyvän esityksen myötä. Tappara kuitenkin voitti ottelun maalein 3-2 ja nappasi urakan ensimmäisen voiton. Lopulta sarja katkaistiin vieraissa kevään romanttisimman osuman myötä, kapteeni Ville Nieminen palasi kokoonpanoon juhlistaen sitä jatkoaikamaalilla!

 

Välieräsarja pelattiin Lukkoa vastaan ja se oli todella jännittävää jääkiekkoa. Sarja aloitettiin kotivoitolla, mutta suurimmaksi puheenaiheeksi nousi yleisökato. Hallissa oli koko kauden pienin yleisömäärä ja se näkyi tyhjänä vieraspäätynä ja puolityhjänä seisomakatsomonakin. Onneksi toimistolla päätettiin laskea lipunhintoja ja seuraava kotiottelu olikin loppuunmyyty, tunnelma oli tappiosta huolimatta sen mukainen. Lopulta sarja ratkaistiin vasta seitsemännessä ottelussa maalein 2-1, kun Henrik Haapala nosti kiekon rystyltä maaliin. Viimeistään se hetki sytytti koko tapparalaisen kiekkoyhteisön henkiin ja aloitti huutomyrskyn.

 

Vielä kesken oleva finaalisarja voi lähettää meidät torille kultajuhliin tai pettyneinä lomille. Kohtalo selviää viimeistään viikon päästä, siihen asti voimme vain tukea joukkuetta.